A Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája - Népi játék, néptánc, Társastánc, Folklorisztika, Népi ének, Tánctörténet, Kinetográfia, Színpadi viselkedés, Jazz technika, Graham technika, Limon technika, Kontakt technika, Vizuális alapismeretek, Műhelygyakorlat, Rajz-festés-mintázás, tanítás-oktatás
A Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészetoktatási Intézménye logója

magyar
english
deutsch

English version

 

Az intézmény múltja:"Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája - információk felvételizőknek

TÁJÉKOZTATÓ

a Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája

2023/2024 tanév beiratkozásáról

Letölthető beiratkozási lap 2012/2013-as tanévre Letölthető beiratkozási lap diákoknak

Letölthető beiratkozási lap 2012/2013-as tanévre Letölthető beiratkozási lap 6 éves kor alattiaknak

(Befizetési határidő elmulasztása esetén a növendéket - jelen törvények értelmében - nem áll módunkban felvenni).

Térítési díj alól mentes:

  • aki hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűnek minősül és erről hivatalos jegyzői határozattal rendelkezik és azt a beiratkozási laphoz csatolja!

  • aki sajátos nevelésű igényű gyermek és erről rendelkezik a szakértő és rehabilitációs bizottság szakvéleményével és azt a beiratkozási laphoz csatolja. (Nevelési Tanácsadós és MÁK-os igazolás nem elfogadható!)

Az oktatás folyamán két év előképzőn (kiselőképző - E1, előképző - E2), 6 év alapfokon (A1 - A6) és 4 év továbbképző (T1 - T4) szakon tanulhatnak a diákok.

A szülő és a tanárok közötti tájékoztatást a néptánc művészeti tagozat digitális naplón - Digitnapló - keresztül végezzük. Félévkor és év végén vizsgákon vesznek részt a diákok, ahol az addig szerzett elméleti és gyakorlati tudásukról adnak számot.

Felvételi:

1.) Felvételi elbeszélgetés

A leendő diákok kötetlen beszélgetésen nyilatkoznak arról miért szeretnének az iskolába felvételt nyerni.

2.) Alkalmassági vizsga

a.) ritmuskészség felmérése
rimus visszhang, egyéb ritmusjátékok
(saját nevük elritmizálása, ritmizálva beszélgetés, stb.)

b.) énektudás
(nem vesszük nagyon szigorúan, de szívesen vesszük, ha valamilyen egyszerű népdallal készülsz)

c.) egészségügyi felmérés
Mindennemű problémádról tájékoztatást kérünk (asztmatikus problémák, állandó gyógyszerszedés, gerincferdülés, halláskárosodás, csontozati problémák, stb.)

3.) Tanév

A tanév az iskolai tanítással megegyezően a 2011. évi CXC a nemzeti köznevelésről szóló törvény alapján meghatározott módon indul, ám a mi diákjaink eldönthetik hogy szeretnének-e továbbra is hozzánk járni: szeptember hónapban kipróbálod, megismered csoportodat, tanáraidat.

Amennyiben nem szeretnéd folytatni művészeti tanulmányaidat, szeptember 28-ig minden következmény nélkül jelezheted s megteheted, a befizetett térítési díj vagy tandíj visszafizetésre kerül.

Október 1-től az intézmény szabályai - melyeket bármikor áttekinthetsz az intézményben, vagy itt a honlapon - rád is érvényesek! Hivatalosan is Tánc-Láncos leszel. :)

kezdőoldalra >> | vissza a lap tetejére >>

 
A Pápai Református templom  

:. Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája  .:.  Igazgató: Müller Anita .:. Tel./FAX: 06-89/313-037  .:.  Informan Számítástechnika 2009 .:

magyar nyelvű oldal