A Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája - Népi játék, néptánc, Társastánc, Folklorisztika, Népi ének, Tánctörténet, Kinetográfia, Színpadi viselkedés, Jazz technika, Graham technika, Limon technika, Kontakt technika, Vizuális alapismeretek, Műhelygyakorlat, Rajz-festés-mintázás, tanítás-oktatás
A Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészetoktatási Intézménye logója

magyar
english
deutsch

English version

 

Az intézmény múltja:Bemutatjuk a "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskoláját:

Az intézmény múltja:

A Pápai "Vadvirág" Néptánc együttes, több mint húsz éve gyarapítja Pápa város jó hírét, színesíti kulturális és társadalmi ünnepeit, méltóan képviseli megyénket, országunkat külföldi fesztiválokon.

2001 - A Pápai "Vadvirág" Néptánc együttes jubileumi műsora

2001 - A Pápai "Vadvirág" Néptánc együttes jubileumi műsora

Utánpótlás kinevelésével már 1989 óta (Szalay Andrea és Müller Anita óvodás csoport) foglalkozik az együttes. Az évek során elindult az általános iskolások köréből érkezett utánpótlás tanítása, mely mára oly nagymértékben kinőtte magát, hogy 1999 évtől a Dunántúli Református Egyházkerület Pápai Református Kollégiuma jóvoltából már, művészeti iskolában foglalkozunk a diákokkal, így lett nevünk:

2002 - Tánc-Lánc évzáró

2002 - Tánc-Lánc évzáró

Szakmai tevékenység:

A Pápai Református Kollégium jellem- és közösség formáló hagyományaira is építve fejleszti a gyermekek és a fiatalok erkölcsiségét, testi-lelki állóképességét, kapcsolatteremtő készségét, mozgását, művészi képességeit, készségeit. A kultúrát, ezen belül a Magyar Népi Kultúrát, néptáncot ismerő, szerető, megbecsülő fiatalokat, a különböző művészeteket, elsősorban a tánc, képző-és iparművészetet értő közönséget nevel.

2002 - Vizsgaműsor - "Malaclopók" Néptánc csoport

2002 - Vizsgaműsor - "Malaclopók" Néptánc csoport

A felvehető maximális létszámot nem befolyásolja a felekezeti hovatartozás. Elsődleges feladata minden diákot megismertetni a tanszak követelményeivel, a közösségi munka, együttmozgás megszerettetése, önmagunk és teljesítményünk vállalása fellépések alkalmával.

Rendszeres látogatói iskolánknak kézműves mesteremberek, zenekarok:

  • Nyulasi József fafaragóművész
  • A Nyárádi Hímzőkör
  • A Győri Népművészeti EgyesületA Bakonyaljai Egyesület
  • Az Örökség Egyesület
  • A Martin György Néptáncszövetség
  • Berecz András népdalénekes
  • A Pántlika népzenekar
  • A Zengő népzenekar
  • stb.
2001 - A Pápai "Vadvirág" Néptánc együttes jubileumi műsora - Érpataki táncok

2001 - A Pápai "Vadvirág" Néptánc együttes jubileumi műsora - Érpataki táncok

Infrastruktúra:

Az alapiskola székhelyén és telephelyén is rendelkezésre áll a törvényben szabályozott helyiségek mindegyike. Az oktatás a Pápai Református Gimnázium épületében, a Pápai tagozatokon, és a kihelyezett tagozatokon (Gyarmat, Nagyalásony, Nemesgörzsöny, Ásványráró, Mezőlak, Vaszar, Nyárád) történik.

2002 - Vizsgaműsor - "Malaclopók" Néptánc csoport

2002 - Vizsgaműsor - "Malaclopók" Néptánc csoport

Jelentősebb eredmények:

Ebben az évben 43 óvodás, általános iskolás (alsós és felsős) és középiskolás gyermekcsoportot tudunk tanítani ill. ábrázoló művészetre nevelni, valamint színpadra állítani. E csoportok már sok helyen bizonyították tudásukat, rátermettségüket, a néptánc és társastánc iránt elkötelezett szeretetüket. Szerepeltünk az iskolai, város rendezvényeken, a "Vadvirág" néptáncegyüttes húsz éves jubileumi műsorán. Kultúrával a nyugat kapujában 2000 elnevezésű válogatón tovább jutottunk a regionális döntőbe.

Részt vettünk a Budapest Kossuth terén megrendezett 2000 évi augusztus 20.-i ünnepség "Ezrek Kórusa" táncjátékban, a Pécsi Református Kollégium Népművészeti fesztiválján, a balatonszárszói Református Találkozón, a "Bakony Virágai" Szólótáncversenyen, Szardínia Világfesztiválján, a csehországi Frydek-Místek városában megrendezésre kerülő 9. Nemzetközi Néptáncfesztiválon. Szerepeltünk a döbröntei várünnepségen, a Református Egyházi Napok Dunántúl c. rendezvényen (Budapest, Sportcsarnok) és a környező falvak kulturális rendezvényein.

A város hátrányos helyzetű gyermekeinek, idős, sérült vagy fogyatékos lakóinak állandó látogatói a táncos gyerekek. Rendszeres szervezői a Pápai Református Gimnázium táncházainak, elméleti és gyakorlati előadásaikat szívesen igénylik a város általános iskoláiban, óvodáiban, egyéb intézményeiben.

2001 - A Pápai "Vadvirág" Néptánc együttes jubileumi műsora - Marosszéki táncok

2001 - A Pápai "Vadvirág" Néptánc együttes jubileumi műsora - Marosszéki táncok

Iskola szerkezet:

DUNÁNTÚLI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
DUNÁNTÚLI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLETDUNÁNTÚLI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET DUNÁNTÚLI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET

Egyéb intézmények

DUNÁNTÚLI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET

Egyéb intézmények

PÁPAI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM

P.R.K. Teológiai AkadémiaP.R.K. Tudományos GyűjteményekP.R.K. GimnáziumaP.R.K. "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája

P.R.K.

P.R.K.

P.R.K.

P.R.K.

Teológiai Akadémia
 
 

Tudományos Gyűjtemények
 

Gimnáziuma

 

"Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája

kezdőoldalra >> | vissza a lap tetejére >>

 
A Pápai Református templom  

:. Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája  .:.  Igazgató: Müller Anita .:. Tel./FAX: 06-89/313-037  .:.  Informan Számítástechnika 2009 .:

magyar nyelvű oldal