A Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája - Népi játék, néptánc, Társastánc, Folklorisztika, Népi ének, Tánctörténet, Kinetográfia, Színpadi viselkedés, Jazz technika, Graham technika, Limon technika, Kontakt technika, Vizuális alapismeretek, Műhelygyakorlat, Rajz-festés-mintázás, tanítás-oktatás
A Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészetoktatási Intézménye logója

magyar
english
deutsch

English version

 

Az intézmény múltja:A Pápai "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája dolgozói:

Igazgató: Müller Anita

néptánc, népi játék, folklorisztika, népi ének, kinetográfia, tánctörténet

Müller Anita   Müller Anita   Müller Anita

Müller Anita

A mellékelt kép - úgy érzem - hűen tükrözi mennyi mindent szeretek tenni-venni-alkotni.

Ha valaki ezelőtt 20 évvel azt mondja nekem, hogy néptáncos leszek, bizonyos hogy kinevetem őt. Dolgoztam óvodában, iskolában, tanítottam főiskolán, egyetemen, ám végül úgy érzem, hogy életem értelmét ebben az iskolában találtam meg.

Remélem férjem - aki szintén néptáncos és lányaim ezt szintén így gondolják.

Igazgatóhelyettes: Robotkáné Horváth Tünde

néptánc, népi játék, folklorisztika

Robotkáné Horváth Tünde

Robotkáné Horváth Tünde

Lassan 20 éve, hogy elkezdtem táncolni (ami lehet dicséret, de utalhat éveim számára is!)

Óvónőként, majd gyógypedagógusként dolgoztam szülőfalumban és Pápa városában, ám életemet mindig átszőtte a magyar népi kultúra szeretete. Így történt, hogy 1999-ben feladtam óvónői pályámat és azóta a művészeti iskola igazgatóhelyettesi teendőit látom el.

Férjem szintén táncos volt, remélem fiam is megszerette családja révén népünk kultúráját.

TANÁROK

Müller Zoltán: néptánc

Müller Zoltán   Müller Zoltán   Müller Zoltán

Müller Zoltán

1987. óta táncolok és tanítok rendszeresen néptáncot. Előtte számtalan sportot kipróbáltam: vívtam, súlyt emeltem, lovagoltam, küzdősportokat műveltem. A mai napig is szeretem a mozgás minden formáját. Szeretek tanítani és óráimon legfőképp a vidámságot kedvelem. A Pápai Vadvirág néptánc együttes felnőtt csoportját vezetem amellett, hogy az ideérkező még "uti-poti"-sokkal is én foglalkozom. Mindegy mikor és hol, gyakran dúdolgatok, énekelgetek, lányaim is ezt szeretik bennem a leginkább.

Ruppert László: néptánc

Ruppert László

Ruppert László

Balatoncsicsón születtem. A budapesti Bartók Együttesben kezdtem 1980-ban táncolni, ezután a "Stúdióban" táncoltam Tímár Sándor és "Dió" keze alatt. Innét Győrbe, egy baráti csapatba kerültem. 1985-ben Pápán a Vadvirág Néptáncegyüttesnél kezdtem tanítani, majd 1986-tan a győri Kisalföld Néptáncegyüttest is átvettem.

Mérnöki diplomám és "B" kategóriás működési engedélyem mellett jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója vagyok. Szabadidőmben sokat vagyok családommal - ami népesnek mondható - 3 fiú és egy leánygyermekem nevelem feleségemmel, Imrik Zsuzsával. Több hobbim mellett a legfontosabb, hogy nagyon finom csicsói borokat termelek. Ha gondolod, meghívlak egy pohárkára!

Müller Sára: Néptánc

Müller Sára   Müller Sára   Müller Sára   Müller Sára

Müller Sára

Három éves korom óta néptáncolok, még óvodásként kezdtem.

Középiskolai tanulmányaimat a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégiumban végeztem néptánc szakon ahol kötelezően tanultam balettet, társastáncokat és moderntánc alapokat is. Itt szereztem táncművész végzettséget. Idén felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Főiskolára.

Nagyon szeretek tanítani, táncolni és énekelni. Minden korosztállyal szívesen foglalkozom óvodásoktól az idősekig. Eddig szerzett ismereteimet igyekszem mindig bővíteni és ezeket minél magasabban szinten átadni a tanítványoknak. Szívesen foglalkozom a táncművészet más ágaival is.

Rabi Erika

Rabi Erika   Rabi Erika   Rabi Erika

Rabi Erika

A néptánc óvodás korom óta része az életemnek. Alapfokú tanulmányaimat a "Tánc-Lánc" növendékeként végeztem, később a Vadvirág Néptáncegyüttes tagja lettem.

Az általános iskola elvégzése után úgy éreztem, hogy hivatásszerűen szeretnék foglalkozni e művészeti ággal, de mivel Pápán ekkor még nem volt erre szakosodott középfokú intézmény, így tanulmányaimat a nyíregyházi Művészeti Középiskolában folytattam, ahol táncművész végzettséget szereztem.

A középiskola elvégzése után a Magyar Táncművészeti Főiskolára felvételiztem, ahol 2012 nyarán végeztem táncos-és próbavezető szakon.

Célom, hogy a tanítványaimból hagyományokat ápoló, művészeteket értő, és szerető felnőttek váljanak.

kezdőoldalra >> | vissza a lap tetejére >>

 
A Pápai Református templom  

:. Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája  .:.  Igazgató: Müller Anita .:. Tel./FAX: 06-89/313-037  .:.  Informan Számítástechnika 2009 .:

magyar nyelvű oldal