A Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája - Népi játék, néptánc, Társastánc, Folklorisztika, Népi ének, Tánctörténet, Kinetográfia, Színpadi viselkedés, Jazz technika, Graham technika, Limon technika, Kontakt technika, Vizuális alapismeretek, Műhelygyakorlat, Rajz-festés-mintázás, tanítás-oktatás
A Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészetoktatási Intézménye logója

magyar
english
deutsch

English version

 

Az intézmény múltja:A Pápai "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája dolgozói:

Igazgató: Müller Anita

néptánc, népi játék, folklorisztika, népi ének, kinetográfia, tánctörténet

Müller Anita   Müller Anita   Müller Anita

Müller Anita

A mellékelt kép - úgy érzem - hűen tükrözi mennyi mindent szeretek tenni-venni-alkotni.

Ha valaki ezelőtt 20 évvel azt mondja nekem, hogy néptáncos leszek, bizonyos hogy kinevetem őt. Dolgoztam óvodában, iskolában, tanítottam főiskolán, egyetemen, ám végül úgy érzem, hogy életem értelmét ebben az iskolában találtam meg.

Remélem férjem - aki szintén néptáncos és lányaim ezt szintén így gondolják.

Igazgatóhelyettes: Robotkáné Horváth Tünde

néptánc, népi játék, folklorisztika

Robotkáné Horváth Tünde

Robotkáné Horváth Tünde

Lassan 20 éve, hogy elkezdtem táncolni (ami lehet dicséret, de utalhat éveim számára is!)

Óvónőként, majd gyógypedagógusként dolgoztam szülőfalumban és Pápa városában, ám életemet mindig átszőtte a magyar népi kultúra szeretete. Így történt, hogy 1999-ben feladtam óvónői pályámat és azóta a művészeti iskola igazgatóhelyettesi teendőit látom el.

Férjem szintén táncos volt, remélem fiam is megszerette családja révén népünk kultúráját.

TANÁROK

Magyaróvári Zsuzsanna: társastánc, tánctörténet

Magyaróvári Zsuzsanna   Magyaróvári Zsuzsanna   Magyaróvári Zsuzsanna

Magyaróvári Zsuzsanna

Férjnél vagyok, 3 gyermekem van, Veszprémben élek. A Veszprémi Egyetem Universitas Tánccsoport Egyesületének vagyok a művészeti vezetője. Eredeti foglalkozásom építésztechnikus.

A társastánccal 1995-ben kerültem szorosabb kapcsolatba. A "szerelem" azóta is töretlen. Jelenleg a Táncművészeti Főiskola III. éves hallgatója vagyok. A tánc szinte minden műfaját szeretem, modem tánc, néptánc, jazz-balett, klasszikus balett, történelmi táncok, standard és latin táncok... Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a főiskolán most mindezeket egyszerre művelhetem.

Szeretek tanítani, legfőbb célom, hogy minden tanítványomban (kortól függetlenül) elültessem a tánc, a mozgás szeretetét.

Kedvenc időtöltéseim közé tartozik még a síelés, hegymászás, túrázás, olvasás.

Müller Zoltán: néptánc

Müller Zoltán   Müller Zoltán   Müller Zoltán

Müller Zoltán

1987. óta táncolok és tanítok rendszeresen néptáncot. Előtte számtalan sportot kipróbáltam: vívtam, súlyt emeltem, lovagoltam, küzdősportokat műveltem. A mai napig is szeretem a mozgás minden formáját. Szeretek tanítani és óráimon legfőképp a vidámságot kedvelem. A Pápai Vadvirág néptánc együttes felnőtt csoportját vezetem amellett, hogy az ideérkező még "uti-poti"-sokkal is én foglalkozom. Mindegy mikor és hol, gyakran dúdolgatok, énekelgetek, lányaim is ezt szeretik bennem a leginkább.

Ruppert László: néptánc

Ruppert László

Ruppert László

Balatoncsicsón születtem. A budapesti Bartók Együttesben kezdtem 1980-ban táncolni, ezután a "Stúdióban" táncoltam Tímár Sándor és "Dió" keze alatt. Innét Győrbe, egy baráti csapatba kerültem. 1985-ben Pápán a Vadvirág Néptáncegyüttesnél kezdtem tanítani, majd 1986-tan a győri Kisalföld Néptáncegyüttest is átvettem.

Mérnöki diplomám és "B" kategóriás működési engedélyem mellett jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója vagyok. Szabadidőmben sokat vagyok családommal - ami népesnek mondható - 3 fiú és egy leánygyermekem nevelem feleségemmel, Imrik Zsuzsával. Több hobbim mellett a legfontosabb, hogy nagyon finom csicsói borokat termelek. Ha gondolod, meghívlak egy pohárkára!

Pesei Petra: Képzőművész

Pesei Petra   Pesei Petra   Pesei Petra

Pesei Petra

1984-ben születtem Dunaújvárosban.

Már általános iskolás korom óta foglalkozom rajzzal, a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskola alkalmazott grafika szakán érettségiztem. Ezek után nem is lehetett kérdés, milyen területen tanuljak tovább. Így 2007-ben megszereztem rajz- vizuális kommunikáció tanári diplomámat, szintén Kaposváron. Ugyan ebben az évben lettem tagja a "Tánc-Lánc" csapatának.

Vida Anna: néptánc

Vida Anna   Vida Anna   Vida Anna

Vida Anna

Óvodás korom óta néptáncolok, és az iskola indulásától diákja voltam az intézménynek. A továbbképző elvégzése után felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Főiskolára, ahol 2009 nyarán szereztem táncpedagógusi diplomát. Jelenleg a Testnevelési Egyetemen tanulok egészségtantanárnak. Nagyon szeretek gyermekekkel foglalkozni, és tudásomat, ismereteimet igyekszem minél magasabb szinten átadni a tanítványaimnak.

Müller Sára: Néptánc

Müller Sára   Müller Sára   Müller Sára   Müller Sára

Müller Sára

Három éves korom óta néptáncolok, még óvodásként kezdtem.

Középiskolai tanulmányaimat a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégiumban végeztem néptánc szakon ahol kötelezően tanultam balettet, társastáncokat és moderntánc alapokat is. Itt szereztem táncművész végzettséget. Idén felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Főiskolára.

Nagyon szeretek tanítani, táncolni és énekelni. Minden korosztállyal szívesen foglalkozom óvodásoktól az idősekig. Eddig szerzett ismereteimet igyekszem mindig bővíteni és ezeket minél magasabban szinten átadni a tanítványoknak. Szívesen foglalkozom a táncművészet más ágaival is.

Hólik Éva

Hólik Éva   Hólik Éva

Hólik Éva

27 éves, a Táncművészeti Főiskolán végzett moderntánc pedagógus vagyok. A tánchoz való kötődésem már kisiskolás koromban elkezdődött, táncművészeti tagozatra jártam.

Az iskolarendszerű táncoktatás mellett több éven keresztül versenyeken is részt vettem.

Több országos bajnoki címet szereztem, s nemzetközi versenyeken döntős helyezéseket értem el, amiért Érdemes Sporttáncos kitüntetést kaptam.

Az első munkahelyem a dunaújvárosi Bartók Táncszínház volt. Nagyon szerettem a színház világát," a varázslatot, a tapsot". :)

A színház mellett visszatértem a művészeti iskolák világába, de már pedagógusként. :)

A Tánc-Lánc moderntáncosait 2012 szeptemberétől tanítom.

A 2.félévben több verseny színpadán is megmérettettük magunkat, "talán" a legemlékezetesebb a 2. Berhidai Pearl Dance Táncverseny, ahol a "Buli a kalózhajón" koreográfiával 1. helyezést értünk el.

"HA TÁNCOLSZ ÉLSZ, HA ÉLSZ TÁNCOLSZ"

Rabi Erika

Rabi Erika   Rabi Erika   Rabi Erika

Rabi Erika

A néptánc óvodás korom óta része az életemnek. Alapfokú tanulmányaimat a "Tánc-Lánc" növendékeként végeztem, később a Vadvirág Néptáncegyüttes tagja lettem.

Az általános iskola elvégzése után úgy éreztem, hogy hivatásszerűen szeretnék foglalkozni e művészeti ággal, de mivel Pápán ekkor még nem volt erre szakosodott középfokú intézmény, így tanulmányaimat a nyíregyházi Művészeti Középiskolában folytattam, ahol táncművész végzettséget szereztem.

A középiskola elvégzése után a Magyar Táncművészeti Főiskolára felvételiztem, ahol 2012 nyarán végeztem táncos-és próbavezető szakon.

Célom, hogy a tanítványaimból hagyományokat ápoló, művészeteket értő, és szerető felnőttek váljanak.

kezdőoldalra >> | vissza a lap tetejére >>

 
A Pápai Református templom  

:. Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészeti Iskolája  .:.  Igazgató: Müller Anita .:. Tel./FAX: 06-89/313-037  .:.  Informan Számítástechnika 2009 .:

magyar nyelvű oldal